مجله سلطان

اطلاعاتی در مورد برنج شیرودی و پخت آن

اگر بخواهیم الاعاتی در مورد برنج شیرودی بدهبم باید بگوییم که برنج استخوانی شیرودی یا برنج شیرودی، که از انواع برنج پرمحصول می باشد، برنجی است که در نواحی شمالی کشور کشت می شود. برنج شیرودی از نظر شکل ظاهری بسیار شبیه به برنج طارم هاشمی است، که برای افراد غیرمتخصص در زمینه برنج قابل شناخت نیست. به همین دلیل برخی افراد سودجو این نوع برنج را با انواع دیگر مخلوط می کنند و یا آن را به اسم برنج طارم به فروش می رسانند. برنج شیرودی به زعم کارشناسان موسسه تحقیقات برنج کشور دارای کیفیت پخت مطلوب در مقایسه با سایر ارقام پرمحصول و قابل قبول در مقایسه با طارم هاشمی است، هر چند از لحاظ عطر و طعم در مراتب پایین تری نسبت به برنج طارم هاشمی قرار دارد. دلیل پایین بودن قیمت برنج شیرودی در مقایسه با انواع طارم، جدا از عطر و طعم آن، مربوط به پرمحصول بودن این برنج است. برنج شیرودی به دلیل کیفیت خوب و قیمت مناسب، برای مراسم ها، رستوران دارها، آشپزخانه ها، ادارت و شرکت ها، بسیار اقتصادی است. توصیه می شود به جای استفاده از انواع برنج خارجی نامرغوب، از برنج شیرودی استفاده نمایید.

توصیه دیگر این است که برنج شیرودی را بگذارید تا چند ماه بماند، چون شاهد پخت بهتر و عطر و طعم مناسب تری با گذشت زمان خواهیم بود.

برنج خارج شده از کارخانه شالیکوبی را بوجار یا الک می کنند که جهت جدا کردن برنج های خرد از کامل، معمولا این عملیات را چند بار انجام می دهند. معمولا پس از سه بار غربال یا بوجار کردن، درصد خرده های برنج تقریبا به صفر می رسد. برنج دو الکه (دو بار الک شده) دارای مقدار دانه های خرده است که البته به چشم نمی آید و قیمت کمتری نسبت به سه الکه دارد.

روش پخت برنج شیرودی:

روش آبکش: برنج را یک تا دو ساعت در آب ولرم (و نه سرد) و مقداری نمک قراردهید. سپس آب برنج را تخلیه کرده و برنج خیس خورده را درون آب در حال جوش بریزید. پس از نیم پز شدن برنج، آن را درون آبکش ریخته و یک لیوان آب سرد روی برنج بریزید. پس از اینکه آب برنج کاملا کشیده شد و به حالت تقریبا خشک درآمد، برنج را درون قابلمه بریزید و آن را روی شعله کم قرار دهید. پس از حدود ۳۰ دقیقه برنج شما حاضر خواهد بود.

روش کته: ابتدا برنج را یک و نیم تا دو ساعت در آب ولرم (و نه سرد) و مقداری نمک قراردهید. به ازای هر پیمانه برنج کهنه، یک و نیم پیمانه آب و به ازای هر پیمانه برنج نو، یک پیمانه آب بریزید. برنج را روی شعله زیاد قرار داده و کمی روغن اضافه کنید. حرارت زیاد تا زمانی ادامه می یابد که آب برنج کاملا تبخیر شود (این مدت زمان حدود پانزده دقیقه پس از جوش آمدن آب است). سپس شعله گاز را کم کنید تا برنج کاملا دم بکشد. حدود سی دقیقه (بدون ته دیگ) و حدود چهل دقیقه (با ته دیگ).

توجه: برنج نو که تازه برداشت شده، نباید بیش از نیم ساعت خیس بخورد و بایستی کمتر از حد معمول جوش بخورد.

برای خرید برنج شیرودی سلطان می توانید به صورت آنلاین یا از طریق تماس با ما ثبت سفارش کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.