یکی از بهترین برنج های جهان در نواحی شمالی ایران کشت می شود در این میان برنج فریدونکنار در استان مازندران، از بهترین ها محسوب می شود، چرا که: علاوه بر ویژگی های اصلی یک برنج خوب ازجمله عطر و طعم و قدکشیدگی در مقایسه با ارقام دیگر برنج کشت شده در نواحی شمالی، از لحاظ تغذیه ای خوش خوراک و سهل الضم بوده و به لحاظ بهداشتی نیز چون از کم ترین میزان کود های شیمیایی و سموم در مراحل تولید آن به کار گرفته می شود ، منحصر به فرد می باشد. علت این امر را نیز باید درعنایت خداوند سبحان و ویژگی آب و هوایی انحصاری وخاک منطقه فریدونکنار جستجو کرد. همان طور که علاقه مند ان به طبیعت و محیط زیست مستحضرند تالاب فریدونکنار برخلاف سایر تالاب های موجود در ایران فصلی بود و در واقع تالاب فریدونکنار همان زمینهای شالیزاری هستند که در فصل پاییز و زمستان مکان امنی را برای انواع پرندگان مهاجر مهیا می کنند. وجود این پرندگان مهاجر که تعداد آنها به میلیون ها پرنده می رسد، به مدت ۵ تا ۷ ماه در شالیزارهای فریدونکنار، باعث تزریق مقادیر زیادی فضله وکود های پرندگان(گوانو) به صورت تدریجی به شالیزار شده و این کودهای طبیعی رها شده توسط پرندگان به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی ازت و فسفرموجب غنی شدن خاک شالیزارهای منطقه شده و مصرف انواع کودهای شیمیایی را به حداقل ممکن می رساند. ضمن اینکه این پرندگان با تغذیه انواع حشرات و کرم ها نیاز به مصرف سموم جهت دفع آفات در مزارع شالیزارهای فریدونکنار را به حداقل می رسانند. در ضمن زمین های شالیزار فریدونکنار با استفاده از آب های رودخانه ای که به همراه خود مواد رسوبی، املاح و مواد معدنی فراوان دارد آبیاری می شود.از نظر علمی یعنی دارای قلیاییت و هدایت الکتریکی بالایی است که از شاخص های مهم در حاصلخیزی طبیعی آب و خاک محسوب می شوند و معمولا این گونه آب ها (مثلا در استخرهای پرورش ماهی) و نیز در خاک( مثلا در زمین های شالیزاری ) نیاز بسیار کمتری به مصرف کود های شیمیایی ازته و فسفره برای باروری دارند. به همین دلیل به لطف طبیعت خدا دادی و موقعیت منحصر به فرد زمین های شالیزار شهرستان فریدونکنار از کیفیت ممتاز برای تولید برنج عطری و تا حد امکان اورگانیگ برخوردار بوده و بالاترین درجه کیفی در بین برنج های شهرستان های ایران را دارد.