برنج دم سیاه

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. برنج
  4. chevron_right
  5. برنج دم سیاه
برنج دم سیاه سلطان

برنج دم سیاه

کیلویی

۳۳,۰۰۰ تومان

برنج دم سیاه / با خاصیت عطری 

برنج دم سیاه یا طارم دم سیاه هم گفته می شود از جمله برنج های نسبتا مرغوب ایرانیست که در عموما استان گیلان کاشته و برداشت می شود. این برنج جز محصولات با کیفیت و خوش عطر شمال ایران بوده و مختص شهرهای رشت، آستانه اشرفیه، لاهیجان و حومه این شهرها می باشد.

این برنج عطری بعد از پخت، نرم بوده و شکل ظاهری آن مناسب و مزه آن نسبتا خوش طعم است. رنگ دانه آن سفید مایل به کرم می باشد و طول دانه خام برنج دمسیاه ۷.۵ میلی متر، طول دانه پخته آن ۱۲.۱۵ میلی متر و عرض دانه خام آن ۱.۸۷ میلی متر است.

این برنج برای استفاده در مهمانی ها و مجالس شما مناسب می باشد و از قیمت بالاتری نیز نسبت به اقلام پر محصول برخوردار است. چنانچه قصد خرید برنج از استان گیلان را دارید، این برنج پیشنهاد می شود. در مقایسه با برنج طارم نیز این برنج یک پله پایین تر از آن قرار دارد، اما بهتر از برنج های پر محصول مانند برنج شیرودی است.

خصوصیاتمقدار
نوعدم سیاه
کیفیتممتاز
منطقه کشتمازندران
خاصیت عطریدارد
رنگ دانهسفید (کدر)
میزان ری (قد کشیدن)عالی

این برنج ایرانی یکی از انواع  خانواده برنج صدری است که از زمان قدیم  بسیاری از کشاورزان در استان گیلان آن را می کاشتند، این رقم در مناطقی از استان گیلان که از لحاظ مرغوبیت شالیزار در سطح بسیار بالایی می باشد کشت می شود. در استان گیلان زمین های کشاورزی لاهیجان و آستانه‌اشرفیه از کیفیت مرغوبی جهت کشت برنج دمسیاه برخوردار می باشد.

قیمت برنج دمسیاه
پس از پخت به دلیل خواص شیمیایی مناسب دانه، بسیار باکیفیت است و از شکل ظاهری کاملاً مناسب و عطر قوی و طعم خوش برخوردار می‌باشد. و همین موضوع سبب شده جزء برنج های رده بالا در بازار باشد.

خواص و ویژگی
اولین موضوع در خصوص ویژگی های ظاهری برنج دم سیاه به شلتوک آن بر می گردد. این نوع برنج دارای ریشک یا شلتوکی با دم سیاه رنگ است و علت نام گذاری آن به صورت برنج دم سیاه همین مطلب است. دانه های کشیده این نوع برنج که پس از پخت بسیار بلند تر شده و به اصطلاح ری می کند آن را از سایر برنج ها متمایز می نماید.

ارزش غذایی۹۰%
۹۰%
کیفیت۹۵%
۹۵%
میزان ری (قد کشیدن)۸۵%
۸۵%
عطر و بو۹۵%
۹۵%

پخت برنج دمسیاه
۱- برنج را شسته، مقداری نمک در آن می ریزیم، به مدت دو تا سه ساعت خیسانده و کنار می گذاریم.
۲- در یک قابلمه آب را تا نیمه پر کرده روی شعله زیاد می گذاریم تا بجوشد.
۳- آب برنج خیس شده را خالی نموده، آن را در آب جوش می ریزیم و به مقدار لازم به آن نمک اضافه می کنیم.
۴- پس از چند دقیقه (زمانی که مغز برنج نسبتا نرم شد، به طوریکه وقتی دانه برنج را در دست له کردیم مغز آن زبر و خشک نباشد) برنج را آبکش می کنیم، هم چنین قبل از آبکش کردن برنج یک لیوان از آب برنج را بر می داریم.
۵- بعد از اینکه آب برنج گرفته شد برنج را در داخل قابلمه میریزیم. اگر مغز برنج نرم نبود مقداری آّب که قبل از آبکش کردن برداشته بودیم همراه با کمی روغن روی آن می ریزیم. (اضافه کردن روغن اختیاریست.) 
۶- درب قابلمه را بسته روی حرارت ملایم میگذاریم. وقتی که برنج بخار نمود، پارچه دمکردنی را روی درب قابلمه قرار می دهیم. بعد از ۳۰ الی ۴۰ دقیقه برنج حاضر است.

ثبت سفارش

برای سفارش برنج دمسیاه می توانید با شماره تماس  ۰۱۱۴۲۵۵۵۸۱۳ ثبت سفارش کنید یا مشاوره بگیرید.

ساعات پاسخگویی به تماس های تلفنی ۹ صبح الی ۲۱ شب

فهرست