برنج فجر

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. برنج
  4. chevron_right
  5. برنج فجر
برنج فجر سلطان

برنج فجر

کیلویی

۱۷,۵۰۰ تومان

برنج فجر / 

برنج فجر از اقلام پر محصول برنج ایرانی است و در مناطق شمالی کشور کاشت می شود. بعد از آزمایش هایی که در طی چندین سال توسط موسسه تحقیقات برنج کشور در افزایش بهره وری برنج انجام میشد، یک مسئله همیشه دچار کاستی بوده و آن عطر برنج اصلاح شده بود. اکثر برنج های اصلاح شده بدون عطر و بوی خاصی بودند و صرفا بر روی میزان محصول آنها تاکید شده بود.
اما در سال ۱۳۷۶ برنج جدیدی از طرف موسسه تحقیقات برنج کشور به کشاورزان معرفی شد که برنج فجر نام داشت. تفاوت این برنج با سایر اقلام پرمحصول معرفی شده تا آن زمان در وجود کمی عطر و بو بود که به عطر برنج طارم شبیه بود. از آن پس بود این برنج نیز در ردیف برنج های پر محصول قرار گرفت و توسط کشاورزان استفاده شد. این برنج در حال حاضر بیشتر در شهر آمل و استان گیلان کشت می شود.

ظاهر این برنج شبیه خنجر است که از سمت انتهای آن تا سر برنج به آرامی باریک می شود و یک طرف آن نیز دارای کمی فرو رفتگی است. رنگ این برنج سفید کدر می باشد و طول دانه خام آن در حدود ۸ میلی متر است. طول دانه پخته برنج فجر نیز به ۱۰.۳ میلی متر می رسد و عرض آن ۱.۹ میلی متر می باشد.
در حالت کلی این برنج جز برنج های پرمحصول آروماتیک یا معطر محسوب میشود که البته عطر آن بسیار ناچیز است و به هیچ وجه به ارقام کیفی مانند برنج طارم فریدونکنار یا برنج هاشمی نمیرسد. قیمت این برنج نیز کمتر از اقلام کیفی است و در بازار با قیمت های تقریبا مشابهی فروخته می شود. این برنج نیز همانند سایر برنج های پر محصول دارای کیفیت آنچنانی نیست و برای تبدیل به پلو پیشنهاد نمی شود. بهتر است از این برنج در غذاهای ترکیبی مانند حلیم یا شله زرد استفاده کرد.

خصوصیاتمقدار
نوعفجر
کیفیتممتاز
منطقه کشتفریدون کنار
خاصیت عطریدارد
رنگ دانهسفید (کدر)
میزان ری (قد کشیدن)خوب

این رقم با دارا بودن صفات مطلوب نظیر زودرسی، عملکرد و کیفیت مطلوب، ارتفاع کوتاه، مقاومت کامل به بیماری بلاست و مقاومت نسبی به سایر آفات و بیماری ها و با توجه به سازگاری وسیع این رقم در شالیزار های مازندران و سایر استان های برنج خیز کشور توانسته گامی موثر و مفیدی در خودکفایی تولید برنج داشته باشد. این رقم از نظر کیفیت پخت و عطر و طعم خیلی نزدیک به رقم بومی طارم می باشد.

قیمت برنج فجر
برنج فجر همواره به دلیل کیفیت پخت مطلوب و عطر قابل قبول جزء برنج های میان رده محسوب شده و قیمت آن کمی از اقلام درجه یک پایین تر می باشد و مورد توجه مراکز تهیه غذا و رستوران ها بوده است.

خواص و ویژگی
برنج فجر که طول دوره رشد آن از کاشت تا برداشت ۱۳۰ روز می باشد بر خلاف ارقام پر محصول دیگر دارای عطر و طعم خوبی می باشد و در بهترین حالت خودهمگروه با رقم طارم است.

ارزش غذایی۹۰%
۹۰%
کیفیت۹۵%
۹۵%
میزان ری (قد کشیدن)۸۵%
۸۵%
عطر و بو۸۰%
۸۰%

پخت برنج فجر
۱- برنج را شسته، مقداری نمک در آن می ریزیم، به مدت دو تا سه ساعت خیسانده و کنار می گذاریم.
۲- در یک قابلمه آب را تا نیمه پر کرده روی شعله زیاد می گذاریم تا بجوشد.
۳- آب برنج خیس شده را خالی نموده، آن را در آب جوش می ریزیم و به مقدار لازم به آن نمک اضافه می کنیم.
۴- پس از چند دقیقه (زمانی که مغز برنج نسبتا نرم شد، به طوریکه وقتی دانه برنج را در دست له کردیم مغز آن زبر و خشک نباشد) برنج را آبکش می کنیم، هم چنین قبل از آبکش کردن برنج یک لیوان از آب برنج را بر می داریم.
۵- بعد از اینکه آب برنج گرفته شد برنج را در داخل قابلمه میریزیم. اگر مغز برنج نرم نبود مقداری آّب که قبل از آبکش کردن برداشته بودیم همراه با کمی روغن روی آن می ریزیم. (اضافه کردن روغن اختیاریست.) 
۶- درب قابلمه را بسته روی حرارت ملایم میگذاریم. وقتی که برنج بخار نمود، پارچه دمکردنی را روی درب قابلمه قرار می دهیم. بعد از ۳۰ الی ۴۰ دقیقه برنج حاضر است.

ثبت سفارش

برای سفارش برنج فجر می توانید با شماره تماس ۰۱۱۴۲۵۵۵۸۱۳ ثبت سفارش کنید یا مشاوره بگیرید.

ساعات پاسخگویی به تماس های تلفنی ۹ صبح الی ۲۱ شب

فهرست