برنج ندا

  1. خانه
  2. chevron_right
  3. برنج
  4. chevron_right
  5. برنج ندا
برنج ندا سلطان

برنج ندا

کیلویی

۱۵,۵۰۰ تومان

برنج ندا / برنج پر محصول مازندران

برنج ندا که برخی به آن برنج شیمیری نیز می گویند، از انواع برنج پرمحصول است که از تلاقی یا ترکیب ارقام محلی سنگی طارم و حسن سرایی با رقم اصلاح شده آمل ۳ به دست آمده است. روند بررسی از سال ۱۳۶۴ آغاز شد و بر اساس آمار منتشر شده از سوی دفتر برنج سازمان کشاورزی استان مازندران، رقم ندا بعد از معرفی در سال ۱۳۷۶، در بیش از ۵۰ هزار هکتار از زمین های برنج کاری این استان کشت گردید و از نظر کیفیت و بازارپسندی نیز مورد توجه زارعین و مصرف کنندگان قرار گرفت.
خصوصیات برنج ندا عبارتند از: زودرسی ۷ تا ۱۰ روزه در مقایسه با سایر انواع پرمحصول، کیفیت بهتر نسبت به ارقام اصلاح شده دیگر،شباهت زیاد به طارم از نظر خواص شیمیایی و فیزیکی، محصول دهی بالغ بر ۸ تن در هکتار، و مقاومت بسیار خوب در مقابل کرم ساقه خوار بلاست و در نتیجه استفاده کمتر از سموم آفات در مزرعه.

در کنار موارد گفته شده در بالا، بایستی به این مورد نیز اشاره کرد که برنج ندا از ارقام اصلاح شده است که با اصلاح ژنتیکی ارقام دیگر و ادقام آنها تولید شده است.
دانه برنج ندا دارای طول حدود ۷ میلی متر و عرض آن ۱.۹۵ میلیون متر است که رقبای خود نسبتاً کوتاه تر است ولی در هنگام پخت به طول ۱۰.۵٢ میلی متر خواهد رسید. رنگ این برنج سفید شفاف است و تا حدودی مایل به شیشه ای می باشد این برنج دارای ارزش غذایی متوسط است و برنج پخته شده‌اند و خاصیت ماندگاری خوبی بعد از پخت دارد.
شکل ظاهری این بسیار شبیه به طارم است و در خواص شیمیایی نیز شباهت وجود دارد.

خصوصیاتمقدار
نوعندا
کیفیتممتاز
منطقه کشتفریدون کنار
خاصیت عطریندارد
رنگ دانهسفید (کدر)
میزان ری (قد کشیدن)خوب

ندا برنج زودرسی است و یک الی دو هفته زودتر از سایر اقلام پر محصول می رسد. خاستگاه اصلی این محصول استان مازندران بوده و در بیش از پنجاه هزار هکتار از زمین های این استان کشت می شود.
این رقم به دلیل مقدار محصول بالا و بازار مناسب مورد توجه کشاورزان قرار گرفته.

قیمت برنج ندا
صرفا شباهت ظاهری برنج ندا به طارم نتوانسته باعث بازار پسندی این محصول نسبت به اقلام دیگر شود و قیمت این محصول پایین می باشد، همین ویژگی شاید باعث رقابت این محصول با اقلام هندی و پاکستانی می باشد.

ارزش غذایی۹۰%
۹۰%
کیفیت۹۰%
۹۰%
میزان ری (قد کشیدن)۸۰%
۸۰%
عطر و بو۶۰%
۶۰%

پخت برنج ندا
۱- برنج را شسته، مقداری نمک در آن می ریزیم، به مدت دو تا سه ساعت خیسانده و کنار می گذاریم.
۲- در یک قابلمه آب را تا نیمه پر کرده روی شعله زیاد می گذاریم تا بجوشد.
۳- آب برنج خیس شده را خالی نموده، آن را در آب جوش می ریزیم و به مقدار لازم به آن نمک اضافه می کنیم.
۴- پس از چند دقیقه (زمانی که مغز برنج نسبتا نرم شد، به طوریکه وقتی دانه برنج را در دست له کردیم مغز آن زبر و خشک نباشد) برنج را آبکش می کنیم، هم چنین قبل از آبکش کردن برنج یک لیوان از آب برنج را بر می داریم.
۵- بعد از اینکه آب برنج گرفته شد برنج را در داخل قابلمه میریزیم. اگر مغز برنج نرم نبود مقداری آّب که قبل از آبکش کردن برداشته بودیم همراه با کمی روغن روی آن می ریزیم. (اضافه کردن روغن اختیاریست.) 
۶- درب قابلمه را بسته روی حرارت ملایم میگذاریم. وقتی که برنج بخار نمود، پارچه دمکردنی را روی درب قابلمه قرار می دهیم. بعد از ۳۰ الی ۴۰ دقیقه برنج حاضر است.

ثبت سفارش

برای سفارش برنج ندا می توانید با شماره تماس ۰۱۱۴۲۵۵۵۸۱۳ ثبت سفارش کنید یا مشاوره بگیرید.

ساعات پاسخگویی به تماس های تلفنی ۹ صبح الی ۲۱ شب

فهرست