[vc_row][vc_column][vc_column_text]راهنمای انتخاب برنج:
برنج ايراني، در شمار برنجهاي ممتاز است، اما درجهبندي دارد.
فقط خوب قد كشيدن دانه برنج پس از پخت ملاك مرغوبيت نيست.
دانه برنج هر چه خشكتر و سفتتر باشد بهتر است زيرا با جذب سريع آب هنگام پخت، حجيمتر ميشود.
هر چه از تاريخ برداشت آن بيشتر گذشته و بهتر نگهداري شده باشد، بر كيفيت آن افزوده ميشود.
دقت كنيد كپك زده يا خُرد شده نباشد و بوي نامطبوع كهنگي و ماندگي از آن به مشام نرسد.
دانه برنج نبايد خيلي سفيد، خيلي زرد، شفاف، دودي يا ترك خورده باشد؛ رنگ بلوري مات و عاجمانند دارد و معمولا باريك و قلمي است، اما طعم و بوي مطبوعش پس از پخت، خيلي مهمتر از باريكي و بلندي آن است.
بايد يكدست باشد نه مخلوطي از دانههاي چاق و لاغر، زرد و سفيد، كوتاه و بلند يا ريز و درشت.
هر چه دانههاي شكسته يا در اصطلاح «نيمدانه» بيشتر باشد، كيفيت كمتري دارد (برنج موسوم به نيمدانه بيشتر براي پخت شلهزرد، شيربرنج، برخي آشها، سوپها و مانند اينها مناسب است نه پخت چلو و سرو در مهماني).
يكي از آزمونهاي سنتي، خرد كردن تعدادي از دانهها زير دندان است. اگر بسختي خرد شد، نشانه خشكي بيشتر و كيفيت بهتر آن است.
يكي از روشهاي درك ميزان عطر برنج، دميدن هواي گرم يا «ها كردن» روي مقداري از دانههاست. به منظور رعايت بهداشت دقت كنيد كه دانههاي آميخته با هواي دميده از دهان را مجددا درون كيسه يا ظرف نريزيد.[/vc_column_text][us_separator size=”small” thick=”2″ style=”dashed” icon=”far|circle” show_line=”1″ line_width=”default”][vc_row_inner css=”%7B%22default%22%3A%7B%22margin-top%22%3A%2225px%22%7D%7D”][vc_column_inner width=”1/4″][us_image image=”6049″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]
برنج طارم
از مرغوب ترين برنج هاي ايران است داراي ارزش تجاري بالايي مي باشد، اين گروه برنج داراي شلتوك بلند ،باريك می باشد. و دانه ها نسبتا طويل و طول دانه بيش از 7 ميلي متر است . دوره رشد اين برنج بين 150تا165 روز متغير است . مقابل بيماري ها ، افت ها و خوابيدگي بسيار حساس هستند[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_column_text]نوع : طارم سنگی
کیفیت : ممتاز
کشور : ایران
منطقه کشت : مازندران
خاصیت عطری : بله
رنگ دانه : سفید (کدر)
میزان ری (قد کشیدن) : عالی[/vc_column_text][us_btn link=”url:http%3A%2F%2Fsoltanfood.ir%2Fproduct%2F%25d8%25a8%25d8%25b1%25d9%2586%25d8%25ac-%25d8%25b7%25d8%25a7%25d8%25b1%25d9%2585-%25d8%25b3%25d9%2586%25da%25af%25db%258c%2F|||” align=”right” icon=”material|shopping-basket” iconpos=”right” style=”9″ label=”برو به قسمت خرید برنج طارم”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][us_separator size=”small” thick=”2″ style=”dashed” icon=”far|circle” show_line=”1″ line_width=”default”][vc_row_inner css=”%7B%22default%22%3A%7B%22margin-top%22%3A%2215px%22%7D%7D”][vc_column_inner width=”1/4″][us_image image=”6050″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]
برنج هاشمی
برنج هاشمی از بهترین و مرغوب ترین ارقام برنج با کیفیت است.که مبدا آن در گیلان و بطور کلی شکل دانه قلمی و رنگ آن سفید متمایل به کرم و دارای کیفیت پخت عالی و طعم و عطر خوب می باشد.برنج پخته شده طارم هاشمی ،ساعت ها پس از پخت خوش خوراک و نرم باقی میماند. این برنج در شمال کشور تولید شده و جایگاه خاصی در بین کشاورزان و مصرف کنندگان دارد.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_column_text]نوع : طارم هاشمی
کیفیت : ممتاز
کشور : ایران
منطقه کشت : مازندران
خاصیت عطری : بله
رنگ دانه : سفید (کدر)
میزان ری (قد کشیدن) : عالی[/vc_column_text][us_btn link=”url:http%3A%2F%2Fsoltanfood.ir%2Fproduct%2F%25d8%25a8%25d8%25b1%25d9%2586%25d8%25ac-%25d8%25b7%25d8%25a7%25d8%25b1%25d9%2585-%25d9%2587%25d8%25a7%25d8%25b4%25d9%2585%25db%258c%2F|||” align=”right” icon=”material|shopping-basket” iconpos=”right” style=”10″ label=”برو به قسمت خرید برنج هاشمی”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][us_separator size=”small” thick=”2″ style=”dashed” icon=”far|circle” show_line=”1″ line_width=”default”][vc_row_inner css=”%7B%22default%22%3A%7B%22margin-top%22%3A%2215px%22%7D%7D”][vc_column_inner width=”1/4″][us_image image=”6052″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]
برنج فجر
فجر برنجي است نرم با شكل ظاهري خنجري كه از طرف انتها(جنين)به سمت سر برنج با انحناي نازك شده كه شبيه سر خنجر مي شود و از ناحيه پشت نيز داراي فرو رفتگي مي باشد اين برنج نسبتا ريز قلم بوده و به رنگ شيشه اي مات و استخواني مي باشد و رنگ شلتوك ان زرد و روشن است.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_column_text]نوع : فجر
کیفیت : ممتاز
کشور : ایران
منطقه کشت : مازندران
خاصیت عطری : بله
رنگ دانه : سفید (کدر)
میزان ری (قد کشیدن) : عالی[/vc_column_text][us_btn link=”url:http%3A%2F%2Fsoltanfood.ir%2Fproduct%2F%25d8%25a8%25d8%25b1%25d9%2586%25d8%25ac-%25d9%2581%25d8%25ac%25d8%25b1%2F|||” align=”right” icon=”material|shopping-basket” iconpos=”right” style=”11″ label=”برو به قسمت خرید برنج فجر”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][us_separator size=”small” thick=”2″ style=”dashed” icon=”far|circle” show_line=”1″ line_width=”default”][vc_row_inner css=”%7B%22default%22%3A%7B%22margin-top%22%3A%2215px%22%7D%7D”][vc_column_inner width=”1/4″][us_image image=”6053″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]
برنج شیرودی
برنج شیرودی از نوع اقلام پر محصول برنج است و از نظر کیفیت طعم و پخت در حد مطلوب و خوب بوده ،همچنین استفاده از آن در رستوران ها ،شرکت های صنعتی بزرگ و مجالس و همچنین سایر موارد دیگر به دلیل به صرفه بودن پیشنهاد می گردد. لازم بذكر است هر چه قدر زمان ماندگاري اين محصول بيشتر باشد كيفيت ان نيز بهتر مي گردد .[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_column_text]نوع : شیرودی
کیفیت : ممتاز
کشور : ایران
منطقه کشت : مازندران
خاصیت عطری : بله
رنگ دانه : سفید (کدر)
میزان ری (قد کشیدن) : عالی[/vc_column_text][us_btn link=”url:http%3A%2F%2Fsoltanfood.ir%2Fproduct%2F%25d8%25a8%25d8%25b1%25d9%2586%25d8%25ac-%25d8%25b4%25db%258c%25d8%25b1%25d9%2588%25d8%25af%25db%258c%2F|||” align=”right” icon=”material|shopping-basket” iconpos=”right” style=”12″ label=”برو به قسمت خرید برنج شیرودی”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][us_separator size=”small” thick=”2″ style=”dashed” icon=”far|circle” show_line=”1″ line_width=”default”][vc_row_inner css=”%7B%22default%22%3A%7B%22margin-top%22%3A%2215px%22%7D%7D”][vc_column_inner width=”1/4″][us_image image=”6054″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]
برنج ندا
خصوصیات برنج ندا عبارتند از: زودرسی ۷ تا ۱۰ روزه در مقایسه با سایر انواع پرمحصول، کیفیت بهتر نسبت به ارقام اصلاح شده دیگر،شباهت زیاد به طارم از نظر خواص شیمیایی و فیزیکی، محصول دهی بالغ بر ۸ تن در هکتار، و مقاومت بسیار خوب در مقابل کرم ساقه خوار بلاست و در نتیجه استفاده کمتر از سموم آفات در مزرعه.در کنار موارد گفته شده در بالا، بایستی به این مورد نیز اشاره کرد که برنج ندا از ارقام تراریخته است که با اصلاح ژنتیکی ارقام دیگر و ادقام آنها تولید شده است.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_column_text]نوع : ندا
کیفیت : ممتاز
کشور : ایران
منطقه کشت : مازندران
خاصیت عطری : بله
رنگ دانه : سفید (کدر)
میزان ری (قد کشیدن) : عالی[/vc_column_text][us_btn link=”url:http%3A%2F%2Fsoltanfood.ir%2Fproduct%2F%25d8%25a8%25d8%25b1%25d9%2586%25d8%25ac-%25d9%2586%25d8%25af%25d8%25a7%2F|||” align=”right” icon=”material|shopping-basket” iconpos=”right” style=”13″ label=”برو به قسمت خرید برنج ندا”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][us_separator size=”small” thick=”2″ style=”dashed” icon=”far|circle” show_line=”1″ line_width=”default”][vc_row_inner css=”%7B%22default%22%3A%7B%22margin-top%22%3A%2215px%22%7D%7D”][vc_column_inner width=”1/4″][us_image image=”6055″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]
برنج نیم دانه
من یک بلاک متن هستم، روی دکمه ویرایش کلیک کنید تا این متن را تغییر دهید. من یک بلاک متن هستم، روی دکمه ویرایش کلیک کنید تا این متن را تغییر دهید. من یک بلاک متن هستم، روی دکمه ویرایش کلیک کنید تا این متن را تغییر دهید. من یک بلاک متن هستم، رومن یک بلاک متن هستم، روی دکمه ویرایش کلیک کنید تا[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_column_text]نوع : طارم سنگی
کیفیت : ممتاز
کشور : ایران
منطقه کشت : مازندران
خاصیت عطری : بله
رنگ دانه : سفید (کدر)
میزان ری (قد کشیدن) : عالی[/vc_column_text][us_btn link=”url:http%3A%2F%2Fsoltanfood.ir%2Fproduct%2F%25d8%25a8%25d8%25b1%25d9%2586%25d8%25ac-%25d9%2586%25db%258c%25d9%2585-%25d8%25af%25d8%25a7%25d9%2586%25d9%2587-%25d8%25b7%25d8%25a7%25d8%25b1%25d9%2585%2F|||” align=”right” icon=”material|shopping-basket” iconpos=”right” style=”14″ label=”برو به قسمت خرید برنج نیم دانه”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][us_separator size=”small” thick=”2″ style=”dashed” icon=”far|circle” show_line=”1″ line_width=”default”][vc_column_text css=”%7B%22default%22%3A%7B%22margin-top%22%3A%2225px%22%7D%7D”]این روزها پیدا کردن برنجی که یاد برنجهای اصیل ایرانی را در یادمان زنده کند، کار سختی شده است. حالا بازار برنج در انحصار محصولاتی است که از کشورهای دور و نزدیک به ایران میآیند و قیمت نسبتا مناسبشان طرفداران آنها را هم زیاد کرده است. بیشتر این برنجها خوب قد میکشند، بعضیهایشان هم عطر خوبی دارند اما اغلب آنها پس از پخت طعم ندارند و مثل دانههای پلاستیکی، شق و سفت میشوند.
تقلب هم در بازار برنج فروشی زیاد است و حتی اگر دقت هم بکنی باز برنجهای مخلوط به اسم برنج یکدست را به خانه میبری ولی با این همه راههایی وجود دارد که با استفاده از آنها میتوان برنجی با کیفیتی مناسب را انتخاب کرد.
همیشه میگویند برنج کهنه بهتر از برنج نو است برای همین برنجهای قدیمی گرانتر از برنجهای محصول امسال هستند. علت این مساله نیز این است که برنج هم،مانند هردانه دیگری در ابتدا مقداری آب دارد که پس از برداشت و خشک کردن آن، آب درونش تبخیر میشود. وقتی دانه برنج خشک، سفت و فشرده باشد هنگام پختن به خود آب جذب میکند و حجمش اضافه میشود و به اصطلاح ری میکند.
از یک پیمانه برنج ریدار خوب حدود 3 پیمانه چلو درمیآید. این در حالی است که برنج نمدار ری نمیکند. برای همین است که صرف با خرید برنج کهنه است و طبیعتا نتیجهای نیز که از آن حاصل میشود، بهتر است. ولی تشخیص دادن اینکه چه برنجی مرغوب است، خودش تخصص میخواهد ولی یک اصل کلی میگوید برنج اعلای انباری، خشک، باریک، سخت و نیمه بلوری است و زیردندان به آسانی خرد نمیشود. پس هنگام خرید برنج چند دانه از آن را زیر دندان له کنید و وقتی این کار با سختی انجام شد، معلوم است که برنج نو نیست.
برای تشخیص عطر و طعم برنج نیز یک مشت کوچک از آن را میان کف دو دست خوب بمالید و روی آن با دهن بدمید ـ یا به اصطلاح «ها»کنید ـ و سپس بو بکشید اگر برنج عطر داشته باشد خودش را نشان میدهد. این کار را به روش دیگری نیز میتوانید انجام دهید یعنی چند دانه از برنج را در دهان ریخته بجوید و مزه آن را بچشید.
بیشتر برنجهای موجود در بازار دانههای شکسته یا به اصطلاح نیمدانه دارند که پس از پخت بر کیفیت برنج اثر میگذارند. پس اگر میخواهید برنجی یکدست و بدون نیمدانه داشته باشید کمی از آن را در کف دست بریزید و سپس دقت کنید که از میان دانهها چند درصد نیمدانه است. با این آزمایش یکدست بودن برنج (یعنی مخلوط نبودن) را هم میتوانید معلوم کنید. این نکته مهمی است و یکدستی برنج بسیار اهمیت دارد زیرا مدت پخت هر برنج با نوع دیگر فرق دارد و برنج مخلوط را نمیتوان خوب از آب درآورد.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]