برنج مازندران از لحاظ کیفیت همواره در سطح بالایی قرار داشته و قابل قیاس با برنجهای وارداتی از کشورهای همسایه نیست. همین امر باعث شده که جایگاه ویژه ای در سفره ایرانی داشته باشد. و وظیفه ما را در ارائه برنجی با کیفیت در شان خانواده های ایرانی سنگین می کند. صنایع غذایی سلطان همواره می کوشد با همدلی ، همکاری و تعهد کلیه کارکنان به پیشرفت و بهبود مداوم سطح کیفی محصولات بپردازد.
برنج شیرودی
برنج صدری
برنج طارم کشت دوم
برنج طارم هاشمی
برنج فجر
برنج قهوه ای
برنج مجلسی
برنج ندا
برنج نیم دانه طارم
برنج طارم سنگی
برنج (Rice) گیاهی یک ساله که در جاهای گرم و مرطوب میروید، دانه آن یکی از غذاهای اصلی میباشد و انواع مختلف دارد: استخوانی، بی نام، طارم، دم سیاه، چمپا، صدری و غیره. برنج که به نام های دوئی، چاپول، ریس، روزی، رونز، ارز، ثمن، ری، اوریزا و گرنج نیز نامیده می شود، دارای طبع سرد و خشک است. برنج از مهمترین غلات و اقلام غذایی جهان است. نیمی از جمعیت جهان، به برنج به عنوان یک غذای اصلی وابسته هستند. هماکنون «دهها هزار نوع برنج» در جهان وجود دارد. برنج گیاهی است علفی یکساله مخصوص مناطق گرم پر آب. معروف است که از نظر شرائط اقلیمی محل رویش برنج باید سر در آتش و پا در آب باشد. برگها ی آن باریک و دراز نوک تیز و گلهای آن به صورت سنبلکهایی با دم کوتاه در اطراف محور گل دهندۀ گیاه ظاهر می شود و میوۀ آن به شکل خوشه ای متشکل از سنبلکها در انتهای ساقه در می آید. در مورد بعضی از ارقام، خوشه برنج دارای ریشک است ودر مورد بعضی از ارقام بدون ریشک می باشند. در هر سنبلک سه گل وجود دارد که یکی از گلها که در راس واقع شده کامل و بارور و دو گل دیگر که در طرفین آن قرار دارند عقیم هستند. میوه را که یک دانۀ برنج در آن قرار دارد شلتوک نامند. برنج چون دارای نشاستۀ فراوان است از نظر اصول از غلات مناسب برای نان است ولی چون مقدار گلوتن آن خیلی کم است چسبندگی آرد گندم را ندارد و بنابراین نمی توان نان معمولی از آن تهیه کرد اما در صنعت شیرینی سازی از آن نانها ی شیرینی با قطع و اندازه کوچک تهیه می کنند.

برنج نظیر سایر دانه ها منبع غنی از مهار کننده های پروتئاز است که در به تاخیر انداختن رشد سرطان بسیار موثر می باشد. به علاوه با آزمایشهایی که در جانوران شده تایید گردیده است که سبوس برنج برای کاهش خطر ابتلا ء به سرطان معده تاثیر دارد ولی البته نه به اندازه سبوس گندم. ریشه برنج سطحی و افشان بوده و حداکثر در عمق ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتری خاک نفوذ مینماید. در این گیاه بغیر از ریشههای جنینی از محل گرهها نیز ریشه بوجود میآید. هر چقدر رشد برگها بیشتر باشد بر رشد ریشهها هم افزوده شده و در نتیجه میتوان گفت که با افزایش تعداد پنجهها تعداد برگی بیشتر شده و در نتیجه رشد ریشهها نیز زیادتر میگردد. از نظر شکل ظاهری به طور کلی دو نوع برنج وجود دارد، نوع هندی که دانۀ دراز است و باریک و خیلی مرغوب که قسمت عمدۀ برنجهای مرغوب صدری ایران از آن نوع می باشد. نوع دوم ژاپنی که دانۀ گرد و ریز است که در ایران به نام برنج گرده معروف می باشد. برنج دارای خاصیت افزایش دهنده ی اسپرم، ضد عطش، کم کننده ی ترشحات بدن و زیاد کننده ی شیرمادر می باشد. همچنین از آن در مواردی مانند: فشار خون، زخم روده، بی خوابی، واریس، بیماریهای مثانه، اسهال خونی، اسهال صفراوی، نقرس، اضطراب، تقویت کبد، تقویت کلیه، زخم معده، استفراغ، سرماخوردگی، گواتر، سوء هاضمه و دل پیچه نیز استفاده می گردد.[/vc_column_text][vc_column_text]حفظ و ارتقاء سطح کيفيت وسلامت محصولات و تضمین ایمنی مواد غذایی جهت رضايتمندي هرچه بيشتر مشتريان ، حفظ و صيانت از نيروهاي انساني و توسعه کيفي اين منابع به عنوان چشمه هاي جوشان خلاقيت و نو آوري ، رعایت الزامات قانونی و احترام به مشتري با درک عميق نياز هايشان و ارائه محصول با توجه به خواست آنان ، باور بهبود مستمر درکليه فرايندها ، افزايش تنوع و نوآوري در سبد محصولات و همچنين دستيابي به سهم بيشتر در بازار داخلي ، منطقه ايي و جهاني از چشم انداز های استراتژیک صنایع غذایی سلطان می باشد